Over mij


Ik ben Jeske Meinema (iets wat de titel van deze site je waarschijnlijk al deed vermoeden). Mijn passie voor schrijven begon bij het slecht bijhouden van dagboeken. Nee, echt. Ik had er tientallen, allemaal voor de helft gevuld met mijn toen nog lelijke en kriebelige hanenpoten. Naarmate ik iets ouder werd ontstond mijn liefde voor lezen; voornamelijk dankzij mijn zus, die mij avonden lang voorlas totdat ze geen stem meer had.


Gelukkig hadden we nog wel pen en papier. Mijn zus en ik belandden toen in onze Marley & Me -fase. We schreven tientallen korte verhalen voor elkaar die meestal gingen over een jonge vrouw die samenleefde met een onvoorstelbaar groot aantal honden (uitsluitend Golden Retrievers) en dat vonden we ge-wel-dig.


Nu kan ik me absoluut niet voorstellen hoe je zestig ontembare, fluffy Golden Retrievers onder bedwang zou moeten houden, want ik kan jullie uit betrouwbare bron vermelden dat één eigenwijze, blonde en ook vrij kleine Golden Retriever, al een hele uitdaging kan zijn om uit te laten.

Goed. Dus het idee om zestig honden te bezitten was wellicht iets onrealistisch. Toch stopte de liefde voor het schrijven (en ook voor honden) niet. Elk verhaal werd steeds een beetje langer en zo ontstond er een boek. Een boek waarvan ik hoop dat er nog veel meer mogen volgen. Een boek waarvan ik hoop dat jij, als lezer, er veel plezier aan beleeft, zoals ik dat ook heb gedaan.

Zoals ik, in alle eerlijkheid, het meeste plezier beleef aan 'samen schrijven'. Ik schrijf samen met mijn paps en ook met mijn zus. (Ja, ook over honden).