Iets met duinen

Iets met duinen

Beleef schoolkamp vanuit een ander oogpunt!

Juf Vivianne is leerkracht geworden om alle goede redenen: denk eens aan alle vakantiedagen die ze heeft! Helaas is het nog lang geen zomervakantie. Als voorafje mag Vivianne mee op schoolkamp naar Tiengemeten.
Waar?
Met een zak vol tegenzin vertrekken de leerkrachten en leerlingen van school De Baret per boot naar Tiengemeten. Een eiland rijk aan insecten, pollen en slib. Alsof dat nog niet erg genoeg is, loopt Vivianne ook nog keer op keer de boswachter tegen het lijf, maakt een van de schoolvaders avances en heeft de schooldirecteur een scala aan niet-leuke activiteiten bedacht. En lukt het Vivianne daarbij de ware reden waarom zij niet mee op schoolkamp wil te verbergen?

Alleen via KoboIets met zee
Ga opnieuw mee op schoolkamp!
Vorig jaar is ze er nog onderuit gekomen, maar dit jaar is er geen ontkomen aan. Helaas krijg je geen zwangerschapsverlof als je de zwangerschapskilo's van je vorige zwangerschap nog niet hebt weggewerkt. Phileine zal er aan moeten geloven. Dit jaar sluit De Baret, de basisschool, de handen ineen met twee andere scholen. Driedubbel zoveel kinderen, driedubbel zoveel pret. Daarbij helpt het niet mee dat haar collega Myrthe het bloed onder haar nagels vandaan haalt. En dat datzelfde bloed wat sneller gaat stromen zodra haar baas in de buurt is.

Maar dan brengt een heftige gebeurtenis Phileine haar en haar collega's dichter bij elkaar. En dan kan ze haar geheim niet langer verborgen houden.

Alleen via Kobo

Iets met schelpen

De afsluiting van het schooljaar: kamp!
Ga nog een keer mee met de docenten van De Baret en beleef excursies en bonte avond als nooit tevoren.

Anna heeft nooit iets met schoolkamp gehad, maar nu ze gedumpt is door haar vriend gaat ze graag mee. Zo lang het maar ver weg van huis is. Anna dacht zich mentaal voorbereid te hebben op het gejoel van de kinderen, maar waar ze niet op had gerekend was Léon. En het wordt nog verwarrender als haar ex-vriend beseft dat hij een fout heeft gemaakt en haar terug wil. Daarbij helpt het niet dat alle schoolmoeders al een vooroordeel klaar hebben liggen. Volgt Anna haar hart? Of zal ze doen wat van haar verwacht wordt?
Alleen via Kobo

Iets met Zon, Zee en Zomerkamp
Je kunt bovenstaande novelles ook aanschaffen als verhalenbundel! En het beste nieuws? Deze is ook beschikbaar als paperback.