Iets met de feestdagen

 

Iets met Halloween
Marielle heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt tijdens schoolkamp. Ze heeft al haar collega's op de kast gejaagd. Dus wordt deze Halloween nog griezeliger dan ooit. Er is een onuitgesproken strijd tussen haar en Anna gaande dat tijdens de spooktocht, ideetje van schooldirecteur Hugo, zijn hoogtepunt bereikt. En Marielle had al geen zin in Halloween. Tot overmaat van ramp loopt ze ook nog Luc Pronk tegen het lijf, een man met een niet-zo'n-beste-reputatie, en in alle eerlijkheid had ze haar handen natuurlijk al vol aan haar zeven leerlingen. Dan zet een onverwachte gebeurtenis alles in een heel ander daglicht...
Iets met kruidnoten
Sinterklaas. De tijd van surprises en kruidnoten.
Op basisschool De Baret verloopt het feest dit jaar iets anders. Nerveuze kleuters maken juf Marielle zowaar nóg nerveuzer en om het nog erger te maken fungeert Luc Pronk dit jaar als Piet. Tel daarbij een op hol geslagen paard bij op en Sint die wordt opgehaald met een ziekenwagen en de chaos is compleet. Moeten er na Halloween echt nog meer gewonden vallen?

Iets met dennen
Kerst wordt dit jaar anders dan anders. We herinneren ons allemaal nog het kerstdiner op de lagere school, maar zat daar ook een levende kerststal bij inbegrepen? Marielle heeft geen keus en neemt met frisse tegenzin deel aan dit toneelstukje wat directeur Hugo bedacht heeft. Om het allemaal nóg wat erger te maken speelt er ook nog een paard mee in het toneelstuk, is er kortsluiting en komt Marielle alwéér Luc Pronk tegen.

Wordt het dan toch nog een romantische Kerst? Overwint Marielle haar angst voor paarden? En is het kerstdiner nog te eten?Iets met vuurwerk

Een nieuw jaar breekt aan. En in een jaar kan veel gebeuren. Marielle staat voor haar gevoel op een tweesprong. Ze moet kiezen tussen wie ze was en wie ze wil zijn en ook daadwerkelijk is. Tijd om haar fouten onder ogen te komen en knopen te hakken. Ze zoekt vergiffenis bij haar collega Anna, spendeert de rest van haar kerstvakantie alleen met een zak chips op de bank om maar niet aan Luc te hoeven denken en maakt kortemetten met haar verleden. Oh ja, en dan hoopt ze ook nog vurig dat haar leerlingen terugkeren met tien vingers en is er nog een akkefietje met een gans. Juist. Net als je denkt alle akkefietjes met paarden wel te hebben gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten