The Reader's Ranch

Criollo

Lizzy heeft het allemaal. Ze woont samen met haar moeder op een ranch, wint wedstrijd na wedstrijd met haar paard Dainty en de knapste jongen van school mag zij haar vriendje noemen. Maar dan verongelukt Lizzy op wedstrijd en ziet het leven er niet meer zo rooskleurig uit. Lizzy kampt met ernstig letsel en heeft paarden afgezworen. Als haar vriendje haar dan ook nog eens laat vallen en Lizzy gevoelens krijgt voor Rein, de hoefsmid die tien jaar ouder is, besluit ze dat het genoeg is geweest. Na haar examens vertrekt ze. Acht jaar later heeft Lizzy haar leven in de stad op orde. Ze heeft een baan, een appartement en een knappe vriend. Wanneer zijn zusje gaat trouwen en Lizzy mee vraagt is ze in eerste instantie enthousiast, maar dan blijkt haar vriend niet te zijn wie ze dacht dat hij was en kan ze haar verleden niet langer ontlopen. Lizzy moet niet alleen haar verleden onder ogen komen, maar ook haar ex-vriendje van de middelbare school, de hoefsmid Rein en bovenal... de paarden. Zal Lizzy haar angsten overwinnen?

   


Appaloosa

Ezra houdt niet zo van paarden. Of mensen. Tijdens haar puberjaren is ze daarom gestopt met paardrijden en nadat ze is geslaagd lukt het haar maar niet om een studiekeuze te maken. Haar vader is het zat en stuurt Ezra naar haar tante, in de veronderstelling dat hij haar daar een plezier mee doet. Ezra's ouders denken dat ze het paardrijden heeft opgegeven omdat ze gepest werd.


Noodgedwongen vertrekt Ezra naar haar tante zodat ze haar kan helpen haar paard te verzorgen. Ze laat haar beste en enige vriend Jurre achter en begint een nieuw leven. Wat ze niet had kunnen voorzien is dat ze daar een wel erg leuke cowboy tegen het lijf zou lopen en ze op de een of andere manier verwikkeld raakt in het tv-programma van haar neef Frits. Ezra moet zichzelf zien te vinden, haar angst zien te overwinnen en dat onder toeziend oog van heel Nederland.